Νέα

Ομιλία του Δρ. Φίλιππου Εμμανουήλ για τη βρογχοσκοπική διάγνωση πνευμονικών όζων στο 2ο Καρδιοπνευμονολογικό συνέδριο

Η βρογχοσκοπική διάγνωση των περιφερικών πνευμονικών όζων έχει ενδυναμωθεί με νέα εργαλεία όπως η εικονική βρογχοσκόπηση σε συνδυασμό με τα εξειδικευμένα συστήματα καθοδήγησης, τα υπέρλεπτα βρογχοσκόπια και υπερηχοβρογχοσκόπια, κρυοβιοψίες κ.α. Σε αυτή την ομιλία επιχειρείται μία εμπεριστατωμένη σύνοψη για το που βρισκόμαστε σε αυτό τον τομέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Παρακολουθήστε την στο παρακάτω link: 

https://www.youtube.com/watch?v=NVpSbuWJDnY

 

Εμμανουηλ1

Συμμετοχή του Δρ Φίλιππου Εμμανουήλ στο 6ο Πανελληνιο Συνεδριο Νοσηματων Θωρακος, Θεσσαλονικη 25-27 Μαίου 2023

 

Η ανεύρεση ολοένα και περισσότερων πνευμονικών όζων στις αξονικές τομογραφίες θώρακος κάνει επιτακτική τη σωστή διαγνωστική προσέγγιση και την απόφαση για βιοψία ή θεραπευτική εκτομή στις περιπτώσεις όπου το ενδεχόμενο κακοήθειας είναι υψηλό. Τα σύγχρονα διαγνωστικά σκορ και η τεχνητή νοημοσύνη είναι πολύτιμοι βοηθοί σε αυτή την προσπάθεια.

Στο παρακάτω link μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του Δρ. Φίλιππου Εμμανουήλ στο 6ο Πανελληνιο Συνεδριο Νοσηματων Θωρακος, 25-27 Μαίου 2023 στη Θεσσαλονικη.

https://www.youtube.com/watch?v=HSj7w7tU6-g

 

Συμμετοχή του Δρ. Φιλίππου Εμμανουήλ στο 2ο Ετήσιο Συνέδριο "ΓΕΦΥΡΑ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ", Πάτρα, 9-11 Ιουνίου 2023

 

Ο Δρ. Φίλιππος Εμμανουήλ συμμετείχε στο 2ο Ετήσιο Συνέδριο "ΓΕΦΥΡΑ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ" που διοργάνωσε η Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών. Θέμα της ομιλίας ήταν η αντιμετώπιση του αυτόματου πρωτοπαθή πνευμοθώρακα από τον πνευμονολόγο. Πρόκειται για μία πάθηση που εμφανίζεται σε νέους κατά βάση ανθρώπους και στην αντιμετώπιση της έχει πλέον κεντρικό ρόλο ο εκπαιδευμένος πνευμονολόγος, ο οποίος θα κρίνει αν θα αντιμετωπιστεί συντηρητικά ή αν πρέπει να τοποθετηθεί ένας μικρός καθετήρας αναρρόφησης.  

Στο παρακάτω link μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία, η οποία είναι στα αγγλικά λόγω της διεθνούς φύσεως του συνεδρίου. 

https://www.youtube.com/watch?v=cBSQTMOKTvI

 

Συμμετοχή του Δρ. Φίλιππου Εμμανουήλ στον 3ο κύκλο Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας 22 Μαρτίου 2023 - ενότητα Επεμβατική Πνευμονολογία

Ο Φίλιππος Εμμανουήλ συμμετείχε στον εκπαιδευτικό κύκλο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας- ενότητα  επεμβατικής πνευμονολογίας- με ομιλία για τη βρογχοσκοπική διάγνωση των κεντρικών βλαβών του πνεύμονα.

Οι δυνατότητες για επαρκή λήψη βιοπτικού υλικού από τους κεντρικούς αεραγωγούς έχουν αυξηθεί σημαντικά καθώς έχουμε στη διάθεσή μας εργαλεία για λήψη μεγαλύτερων δειγμάτων όπως η σύγχρονη κρυοθεραπεία αλλά και για επαρκή αιμόσταση όπως το APC. Ο νεότερος, μικρότερων διαστάσεων ενδοβρογχικός υπέρηχος (linear EBUS) αλλά και τα υπέρλεπτα βρογχοσκόπια έχουν αλλάξει ριζικά την έννοια της διάγνωσης "κεντρικής" βλάβης των αεραγωγών.  

Δείτε όλο το μάθημα στο παρακάτω link: 

https://www.youtube.com/watch?v=b0c7pxrKVWk&t=191s

 

Υποκατηγορίες

X