Νέα

Συμμετοχή του Δρ Φίλιππου Εμμανουήλ στο 7ο Πανελληνιο Συνεδριο Νοσηματων Θωρακος, Θεσσαλονικη 16-18 Μαίου 2024

 

Η τεχνητή νοημοσύνη στη σύγχρονη πνευμονολογία αποτέλεσε κεντρικό άξονα του συνεδρίου. Ολοένα και περισσότερες εφαρμογές της αφορούν τις ποικίλες πνευμονικές παθήσεις, με τις βρογχοσκοπικές τεχνικές να μην αποτελούν εξαίρεση. Νέα συστήματα πρώιμης ανίχνευσης  πνευμονικών όζων στην αξονική με βάση τους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης καθώς και υποβοήθησης στον εντοπισμό κατά τη διάρκεια της βρογχοσκόπησης βρίσκονται σε προηγμένο στάδιο μελέτης και εξέλιξης.

Στο παρακάτω link μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία.

https://www.youtube.com/watch?v=wU1dXCJZ1Tw&ab_channel=Dr_Emmanouil_bronchoscopy

Ομιλία του Δρ. Φιλίππου Εμμανουήλ στο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό συνέδριο, 7-10 Δεκεμβρίου 2023.

Ο Δρ. Φϊλιππος Εμμανουήλ συμμετείχε στην στρογγυλή τράπεζα επεμβατικής πνευμονολογίας του Πανελληνίου συνεδρίου με ομιλία σχετική με την κατάλληλη αναισθησία στη βρογχοσκόπηση. Παρουσιάστηκαν τα νεότερα δεδομένα για τη χορήγηση αναισθησίας σε ασθενείς με χρόνιες αναπνευστικές νόσους, την αναισθησία σε ασθενείς με πνευμονικούς όζους που χρειάζονται σύγχρονες τεχνικές προσέγγισης της περιφέρειας του πνεύμονα, αλλά και τα νεότερα φάρμακα που μελετώνται. Το υψηλό επιστημονικό επίπεδο του συνεδρίου έκανε όλους όσους συμμετείχαμε υπερήφανους. 

Πανελλήνιο φωτογραφία 2023

Ομιλία του Δρ. Φίλιππου Εμμανουήλ με τίτλο «Νέες τάσεις στην αντιμετώπιση των πνευμονικών όζων – από την τεχνητή νοημοσύνη στο come beam CT» στο συνέδριο «Φάρος Πνευμονολογίας 2024»,12-14 Απριλίου 2024, Αλεξανδρούπολη

Ο Φίλιιππος Εμμανουήλ πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο «Νέες τάσεις στην αντιμετώπιση των πνευμονικών όζων – από την τεχνητή νοημοσύνη στο come beam CT» στο συνέδριο «Φάρος Πνευμονολογίας 2024»,12-14 Απριλίου 2024, στην Αλεξανδρούπολη. Αναπτύχθηκαν οι τελευταίες τάσεις στι διάγνωση των πνευμονικών όζων, από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για την αξιολόγηση κινδύνου για καρκίνο του πνεύμονα, ως τις τελευταίες εξελίξεις στον βρογχοσκοπικό εντοπισμό με υβριδική τομογραφία - cone beam CT.  Τα τελευταία χρόνια, η ολιστική αντιμετώπιση των πνευμονικών όζων απαιτεί  τη σύμπραξη ομάδας ειδικών σε όλα τα βήματα: από την αρχική ανίχνευση, την εκτίμηση του κινδύνου, τη διάγνωση μέσω καθοδηγούμενης βρογχοσκόπησης και την τελική αντιμετώπιση. 

 

Φαρος 2024 3

Ομιλία του Δρ. Φίλιππου Εμμανουήλ για τη βρογχοσκοπική διάγνωση πνευμονικών όζων στο 2ο Καρδιοπνευμονολογικό συνέδριο

Η βρογχοσκοπική διάγνωση των περιφερικών πνευμονικών όζων έχει ενδυναμωθεί με νέα εργαλεία όπως η εικονική βρογχοσκόπηση σε συνδυασμό με τα εξειδικευμένα συστήματα καθοδήγησης, τα υπέρλεπτα βρογχοσκόπια και υπερηχοβρογχοσκόπια, κρυοβιοψίες κ.α. Σε αυτή την ομιλία επιχειρείται μία εμπεριστατωμένη σύνοψη για το που βρισκόμαστε σε αυτό τον τομέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Παρακολουθήστε την στο παρακάτω link: 

https://www.youtube.com/watch?v=NVpSbuWJDnY

 

Εμμανουηλ1

X