Βιογραφικό

Ο Ιατρός

Δρ. Φίλιππος Εμμανουήλ

Ο Φίλιππος Εμμανουήλ έλαβε το πτυχίο ιατρικής από την 3η Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα.

Ολοκλήρωσε την ειδικότητα του στην πνευμονολογία στην Α’ πνευμονολογική κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο γενικό νοσοκομείο θώρακος Αθηνών « η Σωτηρία».

Εξειδικεύτηκε στην επεμβατική πνευμονολογία στη μονάδα επεμβατικής πνευμονολογίας της ιδίας κλινικής, υπό την καθοδήγηση του Αν. Καθηγητή Γ. Στρατάκου και στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Azienda Ospedaliero Universitaria "Ospedali Riuniti" στην Ancona, Ιταλία με τον Καθηγητή Stefano Gasparini. Συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τη μονάδα επεμβατικής πνευμονολογίας της Α’ ΠΠ ΕΚΠΑ σε επιστημονικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως σεμινάρια της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρίας, μεταπτυχιακά προγράμματα, κ.α.  

Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες πολυκεντρικές μελέτες για νέα φαρμακευτικά σκευάσματα και ιατρικές συσκευές στην ογκολογία πνεύμονα, λοιμώξεις αναπνευστικού, βρογχικό άσθμα και ΧΑΠ.

Έχει λάβει 6 επαίνους και βραβεία από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία (ΕΠΕ) για την ερευνητική του δραστηριότητα.

Είναι υποψήφιος διδάκτωρ Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο έρευνας στους προγνωστικούς δείκτες του σοβαρού βρογχικού άσθματος.

Συμμετέχει ενεργά με ομιλίες και  ανακοινώσεις για την επεμβατική πνευμονολογία καθώς και σε σεμινάρια επεμβατικής πνευμονολογίας ως εκπαιδευτής σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Έχει 6 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με δεκάδες ετεροαναφορές (citations).  

Διατέλεσε συντονιστής της ομάδας εργασίας επεμβατικής πνευμονολογίας της ΕΠΕ για την περίοδο 2018-2020.

Τα τελευταία 3 έτη αποτελεί μέλος και κατόπιν πρόεδρος της επιτροπής εκπαιδευτικών διαδικτυακών δραστηριοτήτων της World Association for Interventional Pulmonology and Bronchoscopy (WABIP).

Είναι εκπρόσωπος (National delegate) της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή και την Παγκόσμια εταιρία επεμβατικής πνευμονολογίας (EABIP & WABIP).

Είναι ιδρυτικό μέλος της Μη κερδοσκοπικής Εταιρίας Εκπαίδευσης στην Επεμβατική Πνευμονολογία (HTA-IP) η οποία αποσκοπεί στη στήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην επεμβατική πνευμονολογία. 

Από το 2013 εργάζεται ως επιμελητής πνευμονολόγος και κατόπιν επιστημονικός υπεύθυνος της πνευμονολογικής κλινικής στο Mediterraneo hospital στη Γλυφάδα. Διατηρεί ιατρείο στη Γλυφάδα και τα Βριλήσσια.

Είναι παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών.
 
Συνεργασία με το : Mediterraneo
Mediterraneo hospital
Ηλείας 8-12 Γλυφάδα
www.mediterraneohospital.gr
 

Μέλος των εταιριών :

 HTS  eabi  wabip  broncoso
X