Νέα

Συμμετοχή του Δρ. Φίλιππου Εμμανουήλ στο 6ο -Υβριδικό- Ευρωπαικό Συνέδριο Επεμβατικής Πνευμονολογίας (ECBIP 2021), 15-17 Οκτωβρίου, Μέγαρο Μουσικής, Αθήνα.

 

ECBIP_2021_3.jpgECBIP_2021_6.jpg

Ο κ. Εμμανουήλ συμμετείχε ως ομιλητής και εκπαιδευτής στο 6ο Ευρωπαικό Συνέδριο Επεμβατικής Πνευμονολογίας που έλαβε χώρα στην Αθήνα.

Το συνέδριο οργανώθηκε από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Εταιρία Εκπαίδευσης στην Επεμβατική Πνευμονολογία και την Ευρωπαική Εταιρία Επεμβατικής Πνευμονολογίας (EABIP), ενώ τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας και της Εταιρίας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος.

Ο κ. Εμμανουήλ παρουσίασε ομιλίες για την ταχεία αξιολόγηση κυτταρολογικού υλικού από πνευμονολόγο κατά τη διάρκεια της βρογχοσκόπησης (pROSE) και τις ενδοβρογχικές βλάβες της τραχείας από HPV και φυματίωση.

Ταυτόχρονα, συμμετείχε ως εκπαιδευτής σε workshop σχετικό με τον ενδοβρογχικό υπέρηχο (linear EBUS) που οργάνωσε η εταιρία FUJI, και workshop σχετικό με τις σύγχρονες μεθόδους αιμόστασης και κρυοθεραπείας από την εταιρία ERBE.

Τέλος, σε συνεργασία με την Μονάδα Επεμβατικής Πνευμονολογίας της Α' Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής κλινικής παρουσίασε 2 πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες σχετικές με την καθοδηγούμενη βρογχοσκόπηση και την ταχεία αξιολόγηση κυτταρολογικού υλικού από πνευμονολόγο κατά τη διάρκεια της βρογχοσκόπησης (pROSE)

Οι σύγχρονες μέθοδοι καθοδηγούμενης βρογχοσκόπησης, ενδοβρογχικού υπερήχου και αιμόστασης-κρυοθεραπείας κατά τη διάρκεια βρογχοσκόπησης έχουν αλλάξει ριζικά την καθημερίνη μας ενδοσκοπική πρακτική.

Στο συνέδριο δώθηκε η ευκαιρία να παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις από διεθνείς προσωπικότητες και ερευνητές του χώρου.

Η άρτια οργάνωση του συνεδρίου έκανε υπερήφανους όλους εμάς που συμμετείχαμε.

ECBIP_2021_8.jpgECBIP_2021_9.jpg

 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τους συνδέσμους- links των ομιλιών:

1. Ομιλία για την ταχεία αξιολόγηση κυτταρολογικού υλικού (ROSE) με τη ματιά του βρογχοσκόπου
2. Ομιλία για την ενδοβρογχική λοίμωξη από HPV και TBC

 

 

X